Адвокатите на Деймиън Еколс, обвинен за убийството на три 8-годишни момчета

...
Адвокатите на Деймиън Еколс, обвинен за убийството на три 8-годишни момчета
Коментари Харесай

Сатанист, обвинен за убийството на три 8-годишни момчета, иска да бъде оправдан


Адвокатите на Деймиън Еколс, упрекнат за убийството на три 8-годишни момчета през 1993 година, упорстват Върховният съд на Арканзас да преразгледа доказателствата по делото и да го оправдае. Еколс, Джейсън Болдуин и Джеси Мискели са имената на наречените през 1994 г.  " Тримата от Западен Мемфис ". Те получават това название откакто са наказани като младежи за убийствата на трима 8-годишни скаути през 1993 година

Разследващите считат, че жертвите - Кристофър Байърс, Майкъл Мур и Стиви Бранч - са били полово насилвани и убити по време на демонски обред, както настояват прокурорите.

Еколс и останалите от " Тримата от Западен Мемфис " са наказани на гибел, само че не престават да поддържат тезата за своята непорочност. Документалният филм от 1996 година " Изгубеният парадайс: Убийствата на деца в " Робин Худ Хилс ", който слага под подозрение присъдите, притегля вниманието на доста известни персони, измежду които Джони Деп, Еди Ведър и Хенри Ролинс, които се афишират в поддръжка на освобождението на триото.

В последна сметка те биват освободени през 2011 година, откакто ДНК доказателствата откриват, че те не са източник на нито един от биологичните материали, изследвани на мястото на престъплението. След това се признават за отговорни, което им разрешава да запазят невинността си. Но Еколс желае ново чуване по актуалните ДНК проби на доказателствата, с цел да почисти досието си. Първоначалното им искане, отправено предходната година до Окръжния съд на окръг Критенден, е отхвърлено заради липса на подготвеност.

В понеделник юридическият екип на Еколс подаде тъжба, в която желае от Върховния съд на щата да анулира решението и да върне делото в окръжния съд за цялостно чуване с осъвременени софтуерни криминалистични проби.

" Невинността е положение на битие. Тя не е положение на местонахождение, в пандиза или отвън него. Човек или е " свободен от виновност ", или не. Няма междинно състояние ", се споделя в жалбата.

Според правосъдните документи доказателствата, употребявани против Еколс, включват показанията му по време на пресечен разпит, в които той признава, че е осведомен с окултните практики, което би трябвало да се поддържа от предметите, които следователите са разкрили в стаята му: хеви метъл афиш, траурен указател с нарисувана пентаграма и обърнати кръстове. Но най-убедителното доказателство, довело до осъждането на Еколс, са показанията на доктор Джеймс Манипени, който споделя, че родителите на Еколс са били обезпокоени от " неговия сатанизъм или поклонение на дявола ".

По време на кръстосания си разпит Манипени декларира, че медицинските картони на Еколс съдържат тревожни изказвания, които той е направил за себе си, едно от които включва, че " получава силите си, като пие кръвта на другите ".

Историята на Еколс свободно въодушевява героя Еди Мънсън в " Странни неща ", сезон 4, чиято сюжетна линия включва обвиняването му в ликвидиране поради любовта му към Dungeons and Dragons.

В изявление за E! News през 2012 година Еколс изяснява освобождението си с голямата поддръжка на известни персони. " Джони, Хенри Ролинс, Маргарет Чо, толкоз доста хора ме поддържаха и ако едно-единствен от тях не го беше направил, те щяха да ме убият ", споделя Еколс. " Знаете ли, единствено за образец, ДНК тестванията, които в последна сметка доведоха до освобождението ни, даже не можехме да си позволим да ги създадем. Хенри Ролинс потегли на турне единствено с цел да събере пари за първия кръг ДНК проби... Ако медиите не се интересуват, в случай че светът не се интересува, в случай че хората не погледнат на това, те ще те убият и ще го заметат под килима, без значение какъв брой доказателства има. "

Сега " Тримата от Западен Мемфис " се надяват, че последната им акция ще успее да изтрие данните. " Въпреки че аз бях освободен от смъртната присъда, а Джейсън и Джеси - от доживотните си присъди, ние в никакъв случай не сме били свободни ", споделя Еколс в изказването си. " Осъдени сме за убийството на три деца и макар че ни беше разрешено да поддържаме невинността си в съглашението Алфорд Плейс, в никакъв случай не сме били същински свободни, в никакъв случай не сме били оповестени за почтени от съда, а същинският палач (убийци) в никакъв случай не е бил изправен пред правораздаването. "

" Справедливостта изисква да се употребяват всички благоприятни условия за идентифициране на убиеца(ите) ", споделя Болдуин в изказването. " От самото начало Джеси, Деймиън и Джейсън сътрудничиха по най-хубавия вероятен метод при следствието на тези убийства, като не се лимитираха единствено с даването на ДНК проби на полицията на WMPD за съпоставяне в досъдебното произвеждане. Пам Хикс и доста други също сътрудничиха по този метод. Всички ние си сътрудничихме, с цел да бъде разкрита самоличността на убиеца(ите). "

Юридическият екип на Еколс съобщи, че за него е чест да бъде част от десетилетните му старания да се оправдае по обвиняването в углавно ликвидиране. " Ние ще продължим да поддържаме Еколс, до момента в който той търси облекчение по силата на Закон 1780, който разрешава на разположение, наказано за закононарушение, да пристъпи към тестване на доказателствата благодарение на криминалистични методики, които стават налични с помощта на напредъка на технологиите ", прибавят те в изказването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР